SUURSUOSION SAAVUTTANUT “KARI TAPIO 15 KESÄÄ” -LAULUNÄYTELMÄ
KEURUSSELÄN KESÄTEATTERISSA TO 13.6. JA PE 14.6.

Huom! Kesäteatterin sijaan laulunäytelmä esitetään sisällä paviljonki Emmassa epävakaiden sääennusteiden vuoksi. Sisäänkäynti hotellin pääovesta. Lippuvaraukset ja tiedustelut vastaanotostamme puh. 014 75 100.


Sinivalkoinen ääni Kari Tapio on tuttu nimi suomalaisyleisölle, lukuisat esiintymiset ja konsertit tekivät hänestä suositun, kaikkien rakastaman tähden. Läpimurto tapahtui 1970-luvulla kappaleella “Laula kanssain”, josta menestystarina lähti täyteen lentoon. Hittiputki jatkui ja seuraaviksi suosikeiksi listattiin “Viisitoista kesää” ja “Kaipuu”.
Laulut, joiden sanat yleisökin osasi ja lauloi mukana.

Vuonna 2019 laulajalegenda on jälleen tapetilla, sillä suuren suosion kesällä 2018 Ränssin kievarin kesäteatterissa saanut “Kari Tapio 15 kesää” -laulunäytelmä valloittaa nyt konserttisaleja eri puolilla Suomea. Näytelmäkiertueen järjestää yhteistyössä ohjelmatoimisto Gramofoni, Juse Venäläinen ja Joona Jalkanen.

Kari Tapion laulut, esiintymiset tanssipaikoilla ja konserteissa ovat käyneet tutuiksi useimmille suomalaisille vuosien varrella. Julkisuus on tarjonnut oman näkökulmansa laulajatähden elämästä, mutta mitä oikeasti tapahtui kulissien takana? Kuka tiesi, millaista oli Kari Tapion ja hänen vaimonsa Pian arki? Mitä olivat ne salaisuudet, joista ei puhuttu? Näihin kaikkiin kysymyksiin saadaan vastaus laulunäytelmässä. Kari Tapio 15 kesää avaa ovia sinne, minne ei aikaisemmin päästetty ketään.
Kiertue vie katsojan kulissien taakse, Kari Tapion kotiin ja arkipäivään, joissa värikkäät tapahtumat seuraavat toisiaan. Kiertue tarjoilee ainutkertaisen aikamatkan maamme kevyen musiikin historiaan, jonka keskiössä on Kari Tapion ja Pian julkisuudessakin tiiviisti seurattu 46 vuotta kestänyt rakkaustarina.

Kari Tapiota näyttelee laulunäytelmän käsikirjoittaja, viihteen monitoimimies Juse Venäläinen ja Pia-vaimon roolissa nähdään tangokuningatar Marita Taavitsainen. Kari Tapion uran aikalaisten, tunnettujen esiintyjien, saappaissa astelevat tangokuningatar Tiina Räsänen sekä Dimitri Keiski. Onnentähti-orkesteri säestää kiertueella Kari Tapion tunnetuksi tekemiä lauluja. Työtiimissä häärii tiiviisti myös Kari Tapion poika Joona Jalkanen, jonka läsnäolo tuo tekemiseen viimeisen silauksen.

Lainaus teemalyriikasta

“15 kesää mä salaa rakastin,
mut tunteitani käsitteli hän kuin pakastin.
Mä kun melkein rakentamaan aloin lemmenpesää!”

Kari Tapio (oikealta nimeltään Kari Tapani Jalkanen)
22.11.1945 Suonenjoki - 7.12.2010 Espoo