Luontoelämyksiä ja aktiviteetteja

Hotelli Keurusselkä sijaitsee upeiden luontoelämysten ja liikunta-aktiviteettien äärellä. Täällä voit reippailla omatoimisesti ja räätälöimme mielellämme ryhmällesi juuri teidän tarpeisiinne sopivaa ohjelmaa yhdessä mainioiden elämyskumppaneidemme kanssa. Tutustu tarkemmin!

LIIKUNTAPUISTO JA ULKOILUREITISTÖT

Hotellin pihasta lähtee valaistu ulkoilureitti ja pyörätie viereiseen Keurusselän Liikuntapuistoon (0,8km), jossa on 10 km:n ulkoilureitistöt (talvella SM-tason ladut), frisbeegolfrata (laajennetaan 18 väyläiseksi), pallokenttä, esterata, ampumarata, jousiammuntarata, rinnekirkko ja laavu. Liikuntapuistossa voi reippailla omatoimisesti, mutta siellä onnistuvat suuretkin tapahtumat ja virkistyspäivät eri teemoilla kaikkina vuoden aikoina. Alueella on tasokkaat huoltorakennukset saunoineen ja takkahuoneineen.

KERTAUSHARJOITUKSET

Riviin järjesty! Hotellista marssitaan kohti pioneerirykmentin harjoitusmaastoja, suorittaen tiimitehtäviä maastossa ja vesillä. Kenttäruokailu järjestyy sotkuautoineen ja putkareissultakin on vaikea välttyä.

LUONTOPOLKU

Hotellin lähimetsässä ja upeissa järvimaisemissa polveilee 2,3 kilometrin mittainen luontopolku, jonka varrella on 18 mielenkiintoista luontoon liittyvää kysymysrastia. Reitin voi kiertää omatoimisesta tai pienryhmissä. Kierroksen lopusta löytyvät oikeat vastaukset. Luontopolku sopii leppoisaksi ulkoilutapahtumaksi tai tiimien väliseksi kisailuksi. Reitin varrella on nuotiopaikka ja siltä voi jatkaa Hinkanniemeen laavutulille.

KEURUSSELKÄ KISAT

Leikkimielistä joukkueiden kisailua ohjaajamme virittämissä viesti- ja hulluttelulajeissa. Ohjelma voidaan päättää laavulle tai hirsipirtille kahvitteluun ja ruokailuun nuotiotulen äärelle.

PAINT BALL

Jännittävää joukkueiden välistä värikuulapelaamista läheisellä männikkökukkulalla. Varustukseen kuuluvat suojalasit, merkitsemisaseet ja maastopuvut. Joukkueiden tehtävänä on noutaa vastapuolen lippu ja tuoda se omaan komentokeskukseen. Olet pois pelistä, jos vaaraton väripanos osuu sinuun. Varusteita jopa sadan hengen ryhmille.

NIINIMÄEN TIMON TOIMINNALLISET AKTIVITEETIT

Timolla on taito hyppysissä, kun erilaisista toiminnallisista aktiviteeteista halutaan rakentaa hauskoja toimintakokonaisuuksia. Lajeiksi voitte valita vaikkapa zorbing-vesipallokävelyä, aerotimiä, jousiammunnan, kirkkovenesoudun, kanadalaiskirveen heiton, veitsien tomahawkin, mönkijäajelun, maastopyöräilyn, fat biken, puhallusputkikisan... ym. ym. Voittajat palkitaan. Vuosien kokemuksella homma hoituu!

FAT BIKE- MAASTOPYÖRÄT

Keurusselän lähistöllä on monia erilaisia polkuja ja reittejä, joilla voi pyöräillä omatoimisesti ja yhteiskumppanimme ohjauksessa.

JOUSIAMMUNTAA

Mielenkiintoinen parituntinen Liikuntapuistossa jousiammunnan parissa. Lajiesittelyä vasta-alkajille ja kilpailuradat kokeneemmille harrastajille.

LYHTYRETKI METSÄÄN

Illan tai yön hämärissä kävelemme tulilyhdyt kädessä metsäpolkuja kuunnellen hiljaisuutta, luontoa. Pysähdytään laavutulen ääressä nauttimassa kuumat juomat. Lumiseen aikaan voidaan kulkea lumikengillä.

SUUNNISTAMAAN

Keuruun Kisailijoiden suunnittelemat ja työstämät reitit karttoineen ja rasteineen. Valittavana sprintti- tai keskimatkanrata.

OHJATUT RETKET LUONNONANTIMIEN PARIIN

Sieniretket, kasvien tunnistaminen ja käyttöopastus, säilöntä. Luonnon omat villiyrtit ja niitten käyttö. FM biologi Johanan Järvinen ohjaa, neuvoo ja opastaa. Reitin pituus ja retken laajuus sopimuksen mukaisesti.

KEURUSSELÄN METEORIITTITÖRMÄYS

Keurusselkä-järvi on ikivanha kraateri. Alueen kiehtovaan historiaan perehtynyt luonto-opas Johanan Järvinen (FM Biologi) kertoo mukaansa tempaavasti mullistavasta meteoriittitörmäyksestä, joka tapahtui täällä 1,14 miljardia vuotta sitten. Parin tunnin aikamatkaan kuuluu tiivis esitys aiheesta, jonka jälkeen tehdään kevyt patikka luontoon törmäysalueen reunamille. Retken aikana nautimme iltapäiväkahvit laavutulilla, esi-isiemme tulipaikoilla.

JÄÄKAUDET JA KIVIKAUSI KEURUSSELÄN SEUDULLA

Luonto-opas Johanan Järvinen (FM Biologi) kertoo jääkausista ja esittelee jääkauden merkkejä Keurusselän rannalla ja Hepoharjulla. Patikointi edestakaisin on reitistä riippuen noin 5-6km. Matkaa on mahdollista jatkaa kivikautiselle asuinpaikalle Hinkanniemen laavulle ja kuulla Johananin kiinnostavaa kerrontaa elämästä kivikaudella.

ÄIJÄ & MUIJATREENI

Annetaan traktorinrenkaille, lekoille ja vetokelkoille kyytiä. Hikoillaan ja nauretaan yhdessä!

LAAVUT VEDEN ÄÄRESSÄ JA LIIKUNTAPUISTOSSA

Keurusselän mainiot tukikohdat niin rantasaunojen kupeessa kuin pienen patikan päässä niemessäkin, jonne voi myös soutaa. Myös laavuruokailut toteutettavissa. Laavupatikka sopii omatoimiryhmillekin.
Liikuntapuiston kukkulalta löytyy kolmas laavu.

MAASTORATSASTUSRETKET

Ohjattuja ratsastusretkiä hotellin lähimaastoissa tai kauempana hevostallilla enintään 14 henkilön ryhmälle.

KIRKKOVENE- JA KANOOTTIRETKIÄ

Hotellin rannasta vaikkapa Hinkanniemen laavulle ja takaisin. Laavulla mahdollisuus välipalaan tai tuhdimpaan evästykseen. Retki voidaan päättää rantasaunan löylyihin tai kylpylän poreisiin.

KAHVAKUULA

Kahvakuulan alkeet haltuun paviljongissa tai järven rannassa. Tunti kuntoilua ryhmän tason mukaan max. 20 henkilön ryhmille.

JOOGAA EMMASSA TAI OSANA LUONTORETKEÄ

Kehon ja mielen hyvinvointia yksilöllisesti kaiken tasoisille. Joogasessio toteutetaan paviljongissa tai osana luontoretkeä, jossa Marianne johdattaa teidät rauhoittavalle matkalle metsään ja järviluontoon, jossa annamme tilaa omille ajatuksille ja löydämme mielenrauhan mm. joogan avulla.

LUOVA LIIKE

Vapauta luovuutesi tanssiin helppojen ohjeiden ja musiikin avulla ilman koreografiaa.

LAVIS - LAVATANSSIJUMPPA

Paviljonki Emmassa tai ulkona rantamaisemissa letkeän musiikin tahdissa.

KEHONKOOSTUMUS JA LIHASKUNTO

Mittaamme kehonne koostumusta ja teemme lihaskuntotestin. Saatte hyvän testipaketin tuloksineen ja vinkkejä kunnon kohentamiseen. Mittaus ja testi voidaan tehdä myös erikseen.

KEHONHUOLTO

Venytellään ja rullaillaan ohjatusti kroppaa vetreämmäksi.

TOIMINNALLINEN KUNTOPIIRI

Aktiivinen kuntoilusessio paviljonki Emmassa tai ulkona rantamaisemissa.

TAUKOJUMPPAA LUENNON LOMAAN

Virkistävää vaihtelua kokousrupeamaan.

HELLITÄ HETKEKSI – RETRIITTI

Harjoitteet pohjautuvat joogaan, hengitysharjoituksiin ja ohjattuihin liikeharjoitteisiin. Aikaisempaa kokemusta harjoitteiden tekemiseen ei tarvita. Sään salliessa harjoitteet toteutetaan mahdollisimman paljon luonnon äärellä. Kesto 1 – 3 päivää.

TERVEYSLUENTOJA

Terveyttä luonnonkasveista, kesto noin 45 min.

MAKIAMENTALIN WORK SHOPIT, LUENNOT JA VALMENNUKSET
Napakoista puolentoista tunnin luennoista syvällisempiin valmennuksiin aihealueina läsnäolon taito, ruokavaliot, liikunta, arvot ja elämäntapamuutokset.

KYLPYLÄELÄMÄÄ

Kylpylä Tähtitaivaan piristäviä poreita sauna- ja allasosastollamme päivittäin. Tilaussauna Luusuan takkahuoneeseen järjestyvät juoma- ja ruokatarjoilut 30 henkilölle. Kylpylän yhteydessä on David-kuntosali ja luontaishoitajalta voi varata intialaisen päähieronnan, vyöhyketerapian, kuumakivihieronnan, reiki-energiahoidon ja korvakynttilähoidon.

VESILIIKUNTAA ALTAALLA

Tasaista kuntoa ja lihasvoimaa vahvistavaa vesiliikuntaa noin puoli tuntia. Max. 20 henkilöä kerralla altaassa.

KALAREISSUJA KEURUSSELÄN JÄRVI-IDYLLISSÄ

Täyden palvelun jigikalastus- ja vetouisteluretkiä Keurusselän
mainioille kuhavesille kalastusopas Juha Happosen innostavassa ohjauksessa 1-5
henkilön porukoille. Talvisin pilkkireissuja.

ILTA RANTASAUNAIDYLLISSÄ

Hirsisaunoissamme kelpaa löylytellä, pulahtaa järveen, napostella pientä iltapalaa tai viettää grilli-ilta niin takkahuoneessa kuin tilavilla ulkoterasseillakin. Aivan veden ääressä, upea luonto ympärillä.

ELÄMYSTORNI JA SUOMEN PISIN VAIJERILIUKU

Vajaan kilometrin päässä sijaitsevassa Liikuntapuistossa sijaitsee elämystorni, jonka huipulta on upeat näköalat ja sinne voi kiivetä ja laskeutua myös köysitikkailla. Sieltä voi laskeutua Suomen pisimmällä liukuvaijerilla 237 metriä, jonka liussa vauhti kohoaa 60 km tunnissa. Tunnissa ehtii noin 10 henkilöä laskea vaijerilla. Kun osa ryhmäänne laskee vaijerilla, voi osa porukasta pelata frisbeegolfia ja
opetella jousiammuntaa.

SIIPIRATASLAIVARISTEILY

Ainutlaatuinen siipirattailla kulkeva m/s Elias Lönnrot tekee risteilyjä hotellin laiturista keväästä syksyyn. Suosituimpia risteilyjä ovat tunnin kierros Keurusselän sinessä ja laivareissu Keuruun keskustaan, jotka kestävät tunnin. ”Ellussa” on 125 asiakaspaikkaa ja laivatarjoilut. Aurinkokannelle ja salonkeihin voidaan järjestää risteilyynne sopivaa ohjelmaa ja risteilyruokailut.


SAUNALAUTTARISTEILY

Saunalautta m/s Saunatar tarjoaa loistavat puitteet pienen porukan (max. 10 hlöä) rentoon yhdessä olemiseen kokous-, tyky- ja virkistyspäiväryhmille. Keurusselän aalloilla on mukavaa löylytellä myös synttäri- ja polttariporukoilla, sillä kyydistä vastaa kokenut kippari. Sea-Doo Spark vesijetti on vuokrattavissa risteilyjen yhteyteen tai erikseen.

RALLIN PIKATAIVAL KEURUULLA

Vauhdin hurmaa Suomen parhaiden rallikuskien kartanlukijana mm. läheisen rykmentin harjoitusalueella tai MM-ralli NesteRally Finlandin Jukojärven erikoiskokeen maisemissa.

AMMUNTAA KOVILLA

rykmentin tai liikuntapuiston ampumaradoilla ohjattuja sessioita pienoiskivääreillä tai rynnäkkökivääriä vastaavilla kertalaukeavilla

RYKMENTTIKIERROS

Keuruun lakkautettu varuskunta on tuttu monelle pioneerille ja viestimiehelle varusmiespalveluksen ajalta. Ohjattu kierros evp. sotilashenkilön johdolla.

SPORTTIPOJILLE JA -TYTÖILLE

Ranta-alueella beach volley- ja minigolfkentät. Läheisessä liikuntapuistossa 9-väyläinen frisbeegolfrata.

TALVITAPAHTUMIIN

Aivan hotellin naapurissa (800m) SM-tason hiihtokeskus suuriinkin tapahtumiin ja talvipäiviin! Keurusselän Liikuntapuisto tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet liikuntatapahtumien järjestämiselle.

HIIHTORETKIIN

latuja jäällä ja maalaismaisemissa, josta 10 km valaistuna. Hiihtovälinevuokraus.

MOOTTORIKELKKAILU

Hotelliin johtavalta kelkkauralta yhteys läheiseen vapaan kelkkailun alueeseen. Ohjattuja retkiä niin aloittelijoille kuin paljon pöllyttäneillekin kelkkauralla maastossa ja järven jäällä.

KOIRAVALJAKKOAJELUA

Hotellin rantalaavun tulilta - mehun, kahvin ja makkaran ääreltä – reissuja jäälle, talvimaisemiin.

UMPIHANKIFUDISTA

ratkiriemukasta talvihöntsäilyä pikkupelinä tai turnausmuotoisena.

LUMIKENKÄSAMOILUA

ohjattuna tai omatoimisesti lähiluontoon.

PILKKIREISSUJA

Keurusselän parhaille kala-apajille kalamiesten matkassa

Kysy lisää Pirkolta ja Sepolta!


Pirkko Koskela

Puh 040 661 3493

pirkko@hotellikeurusselka.fi


Seppo Tolvanen


Puh 040 635 8185

seppo@hotellikeurusselka.fi