Luontoelämyksiä ja aktiviteetteja

Hotelli Keurusselkä sijaitsee upeiden luontoelämysten ja liikunta-aktiviteettien äärellä. Täällä voit reippailla omatoimisesti ja räätälöimme mielellämme ryhmällesi juuri teidän tarpeisiinne sopivaa ohjelmaa yhdessä mainioiden elämyskumppaneidemme kanssa. Tutustu tarkemmin!

OHJATUT RETKET LUONNONANTIMIEN PARIIN

Sieniretket, kasvien tunnistaminen ja käyttöopastus, säilöntä. Luonnon omat villiyrtit ja niitten käyttö. FM biologi Johanan Järvinen ohjaa, neuvoo ja opastaa. Reitin pituus ja retken laajuus sopimuksen mukaisesti.

KERTAUSHARJOITUKSET

Riviin järjesty! Hotellista marssitaan kohti rykmentin harjoitusmaastoja, suorittaen tiimitehtäviä maastossa ja vesillä. Kenttäruokailu järjestyy sotkuautoineen ja putkareissultakin on vaikea välttyä.

LUONTOPOLKU

Hotellin lähimetsässä ja upeissa järvimaisemissa mutkittelee 2,3 kilometrin mittainen luontopolku, jonka varrella on 18 mielenkiintoista luontoon liittyvää kysymysrastia. Reitin voi kiertää omatoimisesta tai pienryhmissä. Kierroksen lopusta löytyvät oikeat vastaukset. Voidaan leppoisana ulkoilutapahtumana tai tiimien välisenä kisana. Reitin varrella on nuotiopaikka ja sieltä on yhteys Hinkanniemen laavulle.

KEURUSSELKÄ KISAT

Leikkimielisten joukkueiden kisailua ohjaajamme virittämissä viesti- ja hulluttelulajeissa asiakkaiden toiveet huomioiden. Ohjelma voidaan päättää laavulle tai hirsipirtille kahvitteluun ja ulkoruokailuun nuotiotulen loimussa.

SUUNNISTAMAAN

Keuruun Kisailijoiden suunnittelemat ja työstämät reitit karttoineen ja rasteineen. Valittavana sprintti- tai keskimatkanrata.

JÄÄKAUDET JA NIIDEN MERKIT KEURUSSELÄN SEUDULLA

FM biologi ja erä- ja luonto-opas Johanan Järvinen kertoo jääkausista ja esittelee jääkauden merkkejä Keurusselän rannalla ja Hepoharjulla. Patikointi edestakaisin on reitistä riippuen noin 5-6km. Retkeilyn ja kerronnan tueksi on myös syvällinen PowerPoint-esitys.

KEURUSSELÄN METEORIITTITÖRMÄYS

FM biologi ja erä- ja luonto-opas Johanan Järvinen kertoo 1140 miljoonaa vuotta sitten tapahtuneesta meteoriittitörmäyksestä Keurusselän alueella ja esittelee sen merkkejä pienellä maastoretkellä. Patikointi tietä tai luontopolkua myöten edestakaisin on noin kolme kilometriä. Retken ja kerronnan tueksi on myös lyhyt PowerPoint-esitys.

KIVIKAUDEN IHMISTEN ELÄMÄÄ KEURUSSELÄN ALUEELLA

FM biologi ja erä- ja luonto-opas Johanan Järvinen kertoo kivikauden ihmisten elämästä Keurusselän vesistön alueella Kraateri-laavulla, joka sijaitsee kivikautisella asuinpaikalla Hinkanniemen kinkaalla. Patikointi tietä tai luontopolkua myöten edestakaisin on noin 3km.

ÄIJÄ & MUIJATREENI

Annetaan traktorinrenkaille, lekoille ja vetokelkoille kyytiä. Hikoillaan ja nauretaan yhdessä!

LIIKUNTAPUISTO JA ULKOILUREITISTÖT

Hotellin pihasta lähtee valaistu ulkoilureitti ja pyörätie viereiseen Keurusselän Liikuntapuistoon (0,8km), jossa 10 km:n ulkoilureitistöt (talvella SM-tason ladut), frisbeegolfrata, pallokenttä, esterata, ampumarata, rinnekirkko ja laavu. Patikkaretkiä järjestetään opastettuina, mutta ne sopivat hyvin myös omatoimiseen reippailuun. Liikuntapuistossa voidaan järjestää kaikkina vuoden aikoina suuriakin virkistyspäiviä ja liikuntatapahtumia jopa sadoille osallistujille.

FAT BIKE- MAASTOPYÖRÄT

Keurusselän lähistöllä on monia erilaisia polkuja ja reittejä, joilla voi pyöräillä omatoimisesti ja yhteiskumppanimme ohjauksessa.

JOUSIAMMUNTAA

Mielenkiintoinen parituntinen Liikuntapuistossa jousiammunnan parissa. Lajiesittelyä vasta-alkajille ja kilpailuradat kokeneemmille harrastajille.

NIINIMÄEN TIMON TOIMINNALLISET AKTIVITEETIT

Timolla on taito hyppysissä, kun erilaisista toiminnallisista aktiviteeteista (esim. zorbing-vesipallokävely, aerotim, jousiammunta, kirkkovenesoutu, kanadalaiskirveen heitto, veitsien tomahawk, mönkijät...) halutaan rakentaa hauskoja ja mieliinpainuvia toimintakokonaisuuksia ryhmien toiveiden pohjalta. Vuosien kokemuksella homma hoituu!

LYHTYRETKI METSÄÄN

Illan tai yön hämärissä kävelemme tulilyhdyt kädessä metsäpolkuja kuunnellen hiljaisuutta, luontoa. Pysähdytään laavutulen ääressä nauttimassa kuumat juomat. Lumiseen aikaan voidaan kulkea lumikengillä.

PAINT BALL

jännittävää joukkueiden välistä värikuulapelaamista hotellin lähimännikössä tai rykmentin harjoitusalueella. Pelivälineenä ovat suojalasit, merkitsemisaseet ja maastopuvut. Nämä apunaan joukkueet etsivät vastapuolen lippua, joka tuodaan omaan komentokeskukseen. Olet pois pelistä, jos vaaraton väripanos osuu sinuun. Varusteita jopa sadan hengen ryhmille.

LAAVUT VEDEN ÄÄRESSÄ JA LIIKUNTAPUISTOSSA

Keurusselän mainiot tukikohdat niin rantasaunojen kupeessa kuin pienen patikan päässä niemessäkin, jonne voi myös soutaa. Myös laavuruokailut toteutettavissa. Laavupatikka sopii omatoimiryhmillekin.
Liikuntapuiston kukkulalta löytyy kolmas laavu.

MAASTORATSASTUSRETKET

Ohjattuja ratsastusretkiä hotellin lähimaastoissa tai kauempana hevostallilla enintään 14 henkilön ryhmälle.

KIRKKOVENE- JA KANOOTTIRETKIÄ

Hotellin rannasta vaikkapa Hinkanniemen laavulle ja takaisin. Laavulla mahdollisuus välipalaan tai tuhdimpaan evästykseen. Retki voidaan päättää rantasaunan löylyihin tai kylpylän poreisiin.

KAHVAKUULA

Kahvakuulan alkeet haltuun paviljongissa tai järven rannassa. Tunti kuntoilua ryhmän tason mukaan max. 20 henkilön ryhmille.

JOOGAA EMMASSA TAI OSANA LUONTORETKEÄ

Kehon ja mielen hyvinvointia yksilöllisesti kaiken tasoisille. Joogasessio toteutetaan paviljongissa tai osana luontoretkeä, jossa Marianne johdattaa teidät rauhoittavalle matkalle metsään ja järviluontoon, jossa annamme tilaa omille ajatuksille ja löydämme mielenrauhan mm. joogan avulla.

LUOVA LIIKE

Vapauta luovuutesi tanssiin helppojen ohjeiden ja musiikin avulla ilman koreografiaa.

LAVIS - LAVATANSSIJUMPPA

Paviljonki Emmassa tai ulkona rantamaisemissa letkeän musiikin tahdissa.

KEHONKOOSTUMUS JA LIHASKUNTO

Mittaamme kehonne koostumusta ja teemme lihaskuntotestin. Saatte hyvän testipaketin tuloksineen ja vinkkejä kunnon kohentamiseen. Mittaus ja testi voidaan tehdä myös erikseen.

KEHONHUOLTO

Venytellään ja rullaillaan ohjatusti kroppaa vetreämmäksi.

TOIMINNALLINEN KUNTOPIIRI

Aktiivinen kuntoilusessio paviljonki Emmassa tai ulkona rantamaisemissa.

TAUKOJUMPPAA LUENNON LOMAAN

Virkistävää vaihtelua kokousrupeamaan.

HELLITÄ HETKEKSI – RETRIITTI

Harjoitteet pohjautuvat joogaan, hengitysharjoituksiin ja ohjattuihin liikeharjoitteisiin. Aikaisempaa kokemusta harjoitteiden tekemiseen ei tarvita. Sään salliessa harjoitteet toteutetaan mahdollisimman paljon luonnon äärellä. Kesto 1 – 3 päivää.

TERVEYSLUENTOJA

Terveyttä luonnonkasveista, kesto noin 45 min.

MAKIAMENTALIN WORK SHOPIT, LUENNOT JA VALMENNUKSET
Napakoista puolentoista tunnin luennoista syvällisempiin valmennuksiin aihealueina läsnäolon taito, ruokavaliot, liikunta, arvot ja elämäntapamuutokset.

KYLPYLÄELÄMÄÄ

Kylpylä Tähtitaivaan piristäviä poreita sauna- ja allasosastollamme päivittäin. Voit varata Tähtitaivaan kokonaan ryhmäsi käyttöön, jonne myös juoma- ja ruokatarjoilut järjestyvät. Alan yrittäjät toteuttavat Hyvän Olon hoitoja (luontaishoitoja, hierontaa ja kosmetologisia hoitoja). David-kuntosali.

VESILIIKUNTAA ALTAALLA

Tasaista kuntoa ja lihasvoimaa vahvistavaa vesiliikuntaa noin puoli tuntia. Max. 20 henkilöä kerralla altaassa.

ILTA RANTASAUNAIDYLLISSÄ

Hirsisaunoissamme kelpaa löylytellä, pulahtaa järveen, napostella pientä iltapalaa tai viettää grilli-ilta niin takkahuoneessa kuin tilavilla ulkoterasseillakin. Aivan veden ääressä, upea luonto ympärillä.

KALAREISSU KEURUSSELÄLLE

Täyden palvelun kalastus- ja vetouisteluretkiä kalastusveneillä.

ELÄMYSTORNI JA SUOMEN PISIN VAIJERILIUKU

Vajaan kilometrin päässä sijaitsevassa Liikuntapuistossa sijaitsee elämystorni, jonka huipulta on upeat näköalat ja sinne voi kiivetä ja laskeutua myös köysitikkailla. Sieltä voi laskeutua Suomen pisimmällä liukuvaijerilla 237 metriä, jonka liussa vauhti kohoaa 60 km tunnissa. Tunnissa ehtii noin 10 henkilöä laskea vaijerilla. Kun osa ryhmäänne laskee vaijerilla, voi osa porukasta pelata frisbeegolfia ja
opetella jousiammuntaa.

SIIPIRATASLAIVARISTEILY

Ainutlaatuinen siipirattailla kulkeva m/s Elias Lönnrot tekee risteilyjä hotellin laiturista keväästä syksyyn. Suosituimpia risteilyjä ovat tunnin kierros Keurusselän sinessä ja laivareissu Keuruun keskustaan, jotka kestävät tunnin. ”Ellussa” on 125 asiakaspaikkaa ja laivatarjoilut. Aurinkokannelle ja salonkeihin voidaan järjestää risteilyynne sopivaa ohjelmaa ja risteilyruokailut.


SAUNALAUTTARISTEILY

Saunalautta m/s Saunatar tarjoaa loistavat puitteet pienen porukan (max. 10 hlöä) rentoon yhdessä olemiseen kokous-, tyky- ja virkistyspäiväryhmille. Keurusselän aalloilla on mukavaa löylytellä myös synttäri- ja polttariporukoilla, sillä kyydistä vastaa kokenut kippari. Sea-Doo Spark vesijetti on vuokrattavissa risteilyjen yhteyteen tai erikseen.

RALLIN PIKATAIVAL KEURUULLA

Vauhdin hurmaa Suomen parhaiden rallikuskien kartanlukijana mm. läheisen rykmentin harjoitusalueella tai MM-ralli NesteRally Finlandin Jukojärven erikoiskokeen maisemissa.

AMMUNTAA KOVILLA

rykmentin tai liikuntapuiston ampumaradoilla ohjattuja sessioita pienoiskivääreillä tai rynnäkkökivääriä vastaavilla kertalaukeavilla

RYKMENTTIKIERROS

Keuruun lakkautettu varuskunta on tuttu monelle pioneerille ja viestimiehelle varusmiespalveluksen ajalta. Ohjattu kierros evp. sotilashenkilön johdolla.

SPORTTIPOJILLE JA -TYTÖILLE

Ranta-alueella beach volley- ja minigolfkentät. Läheisessä liikuntapuistossa 9-väyläinen frisbeegolfrata.

TALVITAPAHTUMIIN

Aivan hotellin naapurissa (800m) SM-tason hiihtokeskus suuriinkin tapahtumiin ja talvipäiviin! Keurusselän Liikuntapuisto tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet liikuntatapahtumien järjestämiselle.

HIIHTORETKIIN

latuja jäällä ja maalaismaisemissa, josta 10 km valaistuna. Hiihtovälinevuokraus.

MOOTTORIKELKKARETKET

niin aloittelijoille kuin paljon pöllyttäneillekin kelkkauralla maastossa ja järven jäällä.

KOIRAVALJAKKOAJELUA

Hotellin rantalaavun tulilta - mehun, kahvin ja makkaran ääreltä – reissuja jäälle, talvimaisemiin.

UMPIHANKIFUDISTA

ratkiriemukasta talvihöntsäilyä pikkupelinä tai turnausmuotoisena.

LUMIKENKÄSAMOILUA

ohjattuna tai omatoimisesti lähiluontoon.

PILKKIREISSUJA

Keurusselän parhaille kala-apajille kalamiesten matkassa

Kysy lisää Pirkolta ja Sepolta!


Pirkko Koskela

Puh 040 661 3493

pirkko@hotellikeurusselka.fi


Seppo Tolvanen


Puh 040 635 8185

seppo@hotellikeurusselka.fi